Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete

Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete - A Független Kisgazdapárt szervezetén belül 1990. őszén alakult civil szervezet. A szervezet alapítója dr. Tímár György ügyvéd úr, az FKgP egykori frakcióvezető-helyettese és alelnöke volt. Az FKgP volt az egyetlen parlamenti párt, mely a restitúció, akkori elnevezéssel reprivatizáció mellett kiállt.
Az Egyesület alapcélja tehát a restitúció, az önkényuralom alatt "államosított" , -valójában elrabolt- vagyonok visszaadása törvényes tulajdonosaiknak, örököseiknek.
A restitúció lényegében mindenütt megtörtént Európában, ilyen tárgyú törényeket hoztak a volt szovjet-blokk országokban, az egyetlen Magyarország kivételével.
Az Egyesület iránt érdeklődők két honlapunkon kaphatnak további információkat.
www.kisemmizettek.hu
az Egyesületi portál. Folyamatos hírek, dokumentumok, archívum, elérhetőségek, kapcsolatfelvétel, hogy a legfontosabbakat említsük.
www.restitúció.hu
az Egyesület hírportálja. Számos dokumentum, média anyag található itt, központi helyen foglalkozunk az 1990-es, Sólyom László vezette Alkotmánybíróság ténykedésével. Az akkor végzéseket különféle okokra hivatkozva ugyan hatálytalanították, de a joghatásuk maradt. Itt számos releváns anyaguk olvasható.
Továbbá a bírálatuk is.
Azon érdeklődők számára, akik Egyesületünkkel fel kívánják venni a kapcsolatot, javasoljuk e két honlapot, ill. első lépésként a
www.kisemmizettek.hu/kerdesek-valaszok
al-oldalt ajánljuk figyelmükbe.